ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С

ПЛАМЕНА ГЕТОВА

Аз съм идеалният кариерен консултант за мотивирани хора, търсещи кариерна промяна.

Кариерният консултант е предпоставка за успех!

Вярвам в поговорката, че ако си намериш работа, която харесваш, никога повече няма да ти се налага да работиш. След много години, прекарани в набиране и развитие на персонал, сега помагам на хората да намерят своето призвание и работата, която ще ги накара да се чувстват живи. Разнообразният ми опит в областта на човешките ресурси ми позволява да познавам организациите от различна гледна точка и да прилагам тези знания в кариерното консултиране.

Кариерен консултант Пламена Гетова

Помагам на моите клиенти да намерят своето вдъхновение, да локализират своите силни страни и таланти, за да постигнат с лекота целите си.

Не знаех с какво искам да се занимавам до средата на университета. Винаги са ме насочвали да уча това, което ще ми е лесно, приятно и това много ми помогна да открия талантите си.

В много труден за мен момент срещнах собственик на агенция за подбор на персонал, който ми помогна да си намеря работа, но преди това отдели време да поговори с мен.

Обясни ми колко е важно доброто CV и портфолио. Подготви ме за интервютата, въпреки че по това време кандидатствах за нискоквалифицирани студентски позиции. Тогава реших, че искам да съм като него и да помагам на хората да си намират работа. Има случки в живота ни, които ни показват кой е пътят.

На мен ми помогна и това, че съм развивала талантите си, като съм следвала интересите си.

Обичах работата си като HR и съм била свидетел на професионалния път на много хора с техните победи и трудности. Видяла съм хиляди CV-та, провела съм и много интервюта. Знам колко е трудно да се направи добро CV и колко е стресиращо търсенето на работа и самият процес по явяване на интервютата.

Сертификати

Какво най-често ме питат клиентите:

Преминала съм коучинг обучението на Erickson coaching international, базирано на Резултат-ориентирания модел. Като ACC (Associate Certified Coach) акредитирана от Международната коучинг федерация (ICF) съм приела да следва утвърдени стандарти и Етичен кодекс на ICF / ICF Bulgaria, които гарантират качество на предоставената услуга.

Аз съм NLP Master – придобила съм тази квалификация чрез обучение на Института по Невро-лингвистично програмиране.

 • Имам разнообразен опит в областта на човешките ресурси, който започна с подбор на персонал. Това беше моята страст повече от 10 години, докато участвах в различни проекти, като Employer branding и проучване на пазара на труда, ангажираност на служителите в BPO и IT сектора.
 • Ценна част от опита ми е свързан с развитие и задържане на хора в организациите, за които съм  работила.
 • Започнах да използвам коучинг техники, след като преминах курс през 2016 г. Това е ориентиран към резултата метод за мотивация и вдъхновение на служителите, развиване на нови умения, създаване на екипна култура с висока производителност и достигане на етапа на самоуправляващ се екип.
Като твой консултант, съм готова:
 • Да те приема и разбира: вярвам с твоите таланти и съм сигурна че притежаваш необходимите ресурси за търсената промяна
 • Да те подкрепя чрез изграждане на структура и фокус
 • Гарантирам пълна конфиденциалност – всичко, което обсъждаме остава между нас
 • Да споделя опита  и методологията си за промяна, които работят
 • Да те подкрепя, когато ти е трудно: да намериш своята мотивация и смисъл, за да постигнеш устойчив резултат
 • Да те свържа с други професионалисти и партньори, с които работя
Като мой клиент, аз очаквам от теб:
 • Доверие: в собствените ти сили и потенциал, и в процеса на работа и моята експертиза
 • Откритост: от теб към теб и от теб към мен, за да бъде резултатът в унисон с твоята същност
 • Поемане на отговорност: насоките от мен, решенията и действията – от теб
 • Изпълняване на уговорки: участие в процеса с ангажираност и отдаденост
 • Смелост: отвореност за различни гледни точки и готовност за действие
 • Радост: процесът може да бъде и удоволствие, стига да поискаш

Резултатът зависи от няколко фактора:

 • търпението, доверието и ангажираността на клиента към процеса
 • моята адекватна подкрепа 
 • външни икономически фактори

В 90% от клиентите ми са постигнали желаният резултат, а останалите са се доближили до него.

Рядко, но има и такива хора. Това са хора загубили връзка със себе си (не знаят какво искат, в какво са добри, очакват някой да им каже и отказват да работят в посока разбиране) или с наклонност да се самосаботират ( работят само и само да докажат на хората и света около себе си как не им се получава).

За срещите ползваме платформата Google meet – така можем да бъдем по-гъвкави и да не ни ограничава пространството, в което се намираме. Ако е необходимо, разбира се, можем да се срещнем на живо и в София, след предварителна уговорка за удобно, спокойно и креативно място.

Ще се радвам да отговоря на всички възникнали въпроси като си запазите безплатна опознавателна среща с мен: https://dare4change.com/book-a-meeting/ 

Успешни истории

Планирах кариерна промяна и знаех, че имам нужда от инструменти, за да се справя, докато напусна настоящия си екип. Опознавайки себе си и своите мотиватори, виждах ползата от коучинга. Тези срещи ми дадоха практически инструменти, които да използвам, докато напусна екипа си. Като човек, който се учи чрез преживяване, откритите разговори ми помогнаха много да визуализирам начини за прилагането на различни примери в моята ситуация. Мога да разговарям по телефона със семейството си, без да се оплаквам от работата, защото работата вече не е проблем за мен. Идентифицирам негативните хора или ситуации и се справям с тях по съответния начин. Мога да видя 10% добро във всички ситуации и да бъда отворена към възможности, независимо дали са добри или лоши. Използвах наученото, за да направя равносметка на лични и професионални решения. Успях да определя своите граници, за да защитя здравето и благополучието си.

П. А.

The UK

Коучинг сесиите ми помогнаха да обмисля опита си и предизвикателствата, пред които съм изправен, и намеря по-добри начини за справяне в тези ситуации. Говорихме по различни теми и успяхме да ги изследваме от емоционална и интелектуална гледна точка, като в същото време работихме, за да измислим осъществими практически решения. Мисля, че колкото повече размишлявам, толкова повече научавам и това е непрекъснат процес. Придобих по-задълбочен поглед върху себе си и разбиране за своите мисли, емоции и ситуация. Използвах тази информация, за да взема по-добри решения или поне да бъда по-уверен и спокоен с решенията, които взех след нашите сесии/изследвания по обсъжданите теми.

Матю С.

Белгия, Брюксел

Бях разстроена, защото в момента нямах работа на трудов договор. Загубих работата си миналата година заради пандемията. Процесът на работа с Плами за мен винаги е бил лесен и протичал гладко. Разговорите бяха естествени и се чувствах комфортно с идеята да споделям лични неща, които ме притесняват. Тя е човекът, който ме води с въпроси в правилната посока, но общото впечатление е, че аз съм лидерът на моя личен прогрес. Имах път, който трябваше да извървя, и тя ми даде сили за това. Коучинг сесиите с Плами ми помогнаха да осъзная, че трябва да поставя себе си на първо място. Сега се чувствам по-уверено с идеята да си търся нова работа. Реших да поставя някои граници. Чувствам се готова да отида на интервюта за работа.

М. Р.

София, България